Varsellampe for dekktrykk

Kan man kjøre bilen når dekktrykklampen lyser?

Bilkollektivet

Kommentarer

 • Dekktrykklampen i bilen vil kunne lyse en gang i blant, gjerne i forbindelse med hjulskift på høsten og våren. I tillegg vil temperaturendringer kunne medføre endringer i dekktrykket som vil føre til at dekktrykklampen begynner å lyse.

  Dersom lampen lyser -eller begynner å lyse underveis må man se på dekkene. Er de hele og har luft, eller kan man ha fått en punktering? Om dekk er punktert må veihjelp tilkalles for å reparere eller bytte dekket. Dersom dekket er helt bør man snarest mulig undersøke at dekktrykket er som det skal være (gjerne på nærmeste bensinstasjon). Korrekt dekktrykk står som regel i karmen på førerdøren eller i bilens instruksjonsbok. Dersom dekktrykket er korrekt, er det ingenting i veien for å benytte bilen videre.

  Etter at dekktrykk er kontrollert, kan man dersom lampen ikke slukker av seg selv nullstille denne manuelt. Fremgangsmåte for å nullstille dekktrykklampen vil man finne i bilens instruksjonsbok.

  Under er fremgangsmåte for initialisering av dekktrykk på noen utvalgte av våre bilmodeller:

  For Toyota Corolla:   Toyota Yaris:  Toyota RAV 4: 
  Her er fremgangsmåte for å kontrollere og justere dekktrykk på Tesla Model 3


  Generell informasjon om varsellamper på biler kan du lese om i denne artikkelen fra Viking


  Du kan også se andre aktuelle artikler som hvordan småstein kan føre til ulyd fra bremsene og hvordan du selv kan fikse dette.og "oljevedlikehold nødvendig"


  Alexander Børstad Driftssjef

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.