Bruk av funksjoner i Tesla

Eg er veldig glad for at BK har kjøpt inn Tesla, og brukar dei så ofte dei er ledige. Ein funksjon eg ikkje har fått testa endå, men som eg lurer på om eg mogleg å bruke, er Dog Mode. Det er ein funksjon som gjer at bilen holder temperaturen i bilen medan eg f.eks må raskt inn på butikken, og ikkje minst står det for forbipasserande:

Men i og med at BK sine bilar blir automatisk "avskrudd" når ein ikkje brukar bilen etter ein kort periode, lurer eg på om denne funksjonen fungerer med BK sine bilar?

Og for ordens skuld: eg har alltid hunden i bur i bagasjerommet.

Sindre

Kommentarer

• Hei

Det er mulig å bruke funksjoner som Dog mode og Camp mode. Funksjonen kan du aktivere fra skjermen i bilen. Dog mode forblir aktiv når du låser bilen i appen, og vil automatisk skru seg av når du har låst opp og begynner å kjøre igjen.

Allikevel vil vi gjøre oppmerksom på at siden du ikke får tilgang til Teslas App ved bruk av Tesla gjennom Bilkollektivet, vil du ikke kunne motta varsel dersom funksjonen skulle skru seg av.

Dog mode og camp mode benytter bilens batteri til å holde bilens temperatur til innstilt nivå. Dette betyr at batteriet kan tappes betraktelig utifra temperatur på utsiden, innstilt temperatur i bilen og varighet.

Det er også en innstilling i bilen som gjør at funksjonen automatisk vil slå seg av dersom bilens batteri begynner å nærme seg et visst nivå. Utifra det vi kan finne ser det ut til at dette er når bilen er på 20% batteri.

Vi vil anbefale deg å teste funksjonen nøye før du eventuelt skulle prøve ut denne med hunden værende i bilen. På generelt grunnlag vil vi allikevel anbefale å aldri la dyr bli værende i bilen når man forlater den.
    Alexander Børstad Driftssjef
  • Tusen takk for svar! Ja, det er uaktuelt å vere vekke frå bilen meir enn eit par minutt i og med at ein ikkje har sikkerheten med appen.

Camp mode skal benyttes i sommar, så dette var gode nyheiter Alexander!
    Sindre