Til seneste kommentar

Hva gjør jeg hvis mobilen går tom for strøm?

Hvordan får jeg åpnet bilen hvis mobilen har gått tom for strøm?
Bilkollektivet

Kommentarer

 • Om mobilen går skulle gå tom for strøm (og man ikke har smartkort) ta kontakt med vår medlemsservice så hjelper vi deg.

  Dersom dette er et vanlig problem kan det være lurt å gå til anskaffelse av en "powerbank" (eksternt mobilbatteri), som enkelt kan få liv i mobilen igjen.

  Det er fortsatt også mulig å benytte smartkort for å åpne og låse bilene, så lenge bilen har mobildekning. Om man ikke har smartkort, men ønsker det, kan man bestille smartkort via vårt kontaktskjema (kr 250,-).
  Haakon
 • Hvis mobilen er tom for strøm får vi jo ikke kontaktet medlemsservice heller? For meg oppleves det å være avhengig av mobilen som mye mer sårbart enn å ha det vanlige nøkkelkortet, og jeg håper dere beholder støtten for det.
  Tia
 • Er det fortsatt slik at bilen låser seg etter en gitt tid om den er av? Det er jo vanskelig å kontakte medlemsservice om man er tom for strøm på mobilen.
  Hanna Eide
 • Gode poenger Tia og Hanna. Med mindre man får lånt telefon av noen andre. Muligheten for smartkort vil beholdes inntil videre, og løsning med å ha med seg en liten powerbank om man er alene på fjellet er uansett ikke dumt.
  Haakon
 • Bare et innspill:

  Skal nevnes at noen telefoner sliter med å holde seg påslått, selv med powerbank, om det er bitende kaldt (noe det gjerne er i Norge på vinteren). Kan også være andre faktorer som gjør app-løsning mer sårbart enn smartkort, som for eksempel at telefoner kan gå i bakken og ødelegges.

  Synes derfor at smartkort-løsningen må beholdes, og at en løsning i appen må på plass for å vise hvilke biler som ikke har støtte.
  Ådne
 • Jeg opplever det også som sårbart å være avhengig av mobilen. Den siste bilen jeg leide hadde ikke brikke for smartkort, så da sto jeg og klønet med en powerbank underveis. Er det mange biler som ikke kan bruke smartkortet?
  Jannicke
 • Vi vil fortsette med muligheten for å kunne bruke smartkort for å åpne og låse bilene som har mobildekning. Biler som har fast plass i garasje uten mobildekning vil ikke kunne hentes med smartkort, men kan bruke det underveis så lenge det er dekning. Per idag har vi rundt 50 stasjoner der bilene står i garasje uten dekning.
  Haakon
 • Hvorfor kan vi ikke lenger åpne med smartkort i garasje eller andre steder uten mobildekning? Vi kunne jo det før.
  Erik
 • Det bør være mulig å åpne bilen med kortet. Tenk om en er langt unna alt, på en hytte langt oppå fjellet og mobilen faller i bakken og knuses. Skal en gå hjem da?

  Mirjam Vibe Kehlin
 • Vi kommer som sagt til å beholde beholde mulighet for bruk av smartkort underveis i reservasjonen, i tillegg til appen.

  Grunnen til at ikke smartkort fungerer ved starten av reservasjonen, for åpning av biler som har fast plass uten dekning, er at reservasjonene må overføres til bilen for at den skal vite at en bruker har en aktiv reservasjon.

  Om bilen står med mobildekning kan reservasjonen overføres til bilen via mobilnettverket. Dersom bilen ikke har mobildekning benyttes bluetooth til å overføre reservasjonen til bilen direkte fra appen/telefonen.

  Smartkortet er med andre ord ikke like "smart" som en smarttelefon, da det ikke har noen mulighet til å lagre og overføre reservasjoner til biler uten mobildekning.
  Haakon
 • Hei, jeg prøver å forstå detaljene her, for vil svært gjerne unngå å bli stuck et eller annet sted. Jeg var på en tur i skogen i våres og hadde satt fra meg bilen på et sted uten dekning. Men da jeg skulle låse den opp igjen hadde jeg fortsatt strøm på mobilen, så jeg prøvde å låse den opp med bluetooth. Dette fungerte ikke. Så prøvde jeg med smartkortet, det fungerte heldigvis så jeg fikk kjørt hjem. Men ut fra hva som er beskrevet over burde det nesten vært omvendt? Bluetooth burde fungert, mens kortet ikke burde fungert??
  Eivind
 • Dette var merkelig Eivind.
  Dersom du sender oss epost med reservasjonen det gjelder, skjermdumper (hvis du har det), etc, så vil vi kunne videresende dette til våre utviklere slik at de kan forsøke å feilsøke, forstå hva som har skjedd, og evt korrigere problemet
  Haakon
 • Det er mulig å åpne en bil bare med nøkkelkortet selv når mobilen ligger hjemme. Sålenge den er reservert i appen først. Det er vel også poenget også, at nøkkelkortet kan erstatte mobil?


  Jannicke Andersen
 • Vi oppfordrer som nevnt å bruke appen såfremt det er mulig. Nøkkelkort vi f.eks ikke fungere i garasjer uten dekning (der reservasjonen overføres direkte fra mobilen via bluetooth).
  Haakon
 • @Haakon, jeg forstår problemet med å skulle bruke kort når man henter ut bilen (hvis den står i en garasje) fordi reservasjonen da må overføres direkte. Men jeg er primært urolig for situasjonen der jeg allerede har hentet ut bilen med telefonen først, og så parkert den et eller annet sted uten dekning (f.eks på fjellet/skogen). Når jeg da kommer tilbake til bilen, bør jeg da kunne regne med at smartkortet fungerer? Siden jeg har hentet ut bilen med appen så burde reservasjonen da allerede være overført?
  Eivind
 • Hei Eivind,

  Om du har et smartkort knyttet til din konto vil dette fungere etter at bilen har mottatt reservasjonsdata fra bookingsystemet. Dette vil bilen motta så snart den er kjørt ut av garasjen og får dekning. Når bilen er hentet ut skal derfor smartkort fungere.
  Alexander Børstad Driftssjef

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.