Hvem rengjør bilene?

Må jeg vaske bilen etter meg når jeg har skitnet den til?
Bilkollektivet
Vis beste svar

Kommentarer

 • Som non-profit medlemsorganisasjon er vi i stand til å tilby veldig gunstige priser til våre medlemmer. En viktig del av å holde disse prisene nede, er at medlemmene hjelper oss å holde bilene rene.

  En god tommelfingerregel er at du alltid skal levere bilen tilbake minst like fin som du selv ville ønske å hente den. Drivstoffkortet som ligger i bilen (se eget punkt) kan benyttes til vask av bil i automat. I tillegg anbefaler vi bruk av støvsuger og en fuktig fille, eller wipes innvendig. Det går også an å bruke snøkosten som ligger i bilen til å feie ut bøss. Ved omfattende rengjøringsbehov vil det kunne påløpe et gebyr (se vilkår).

  Husk at du også kan få ​rabatt for rengjøring av bil.​​​

  Haakon
 • Hei, jeg har ennå ikke rukket å leie bil. Jeg lurer spesielt på dette med vasking. Bilen vil jo alltid være mer skitten etter en kjøretur enn før turen (selv om det ikke nødvendigvis er synlig for det blotte øye), det sier seg selv. Men hvor mye mer skitt skal til før man må vaske den? Blir ikke lakken veldig fort slitt hvis man skal drive å vaske den hver gang? Mange vil sikkert foretrekke å kjøre den gjennom en vaskehall istedenfor å bare spyle over den. Hva er det folk pleier å gjøre egentlig, og finnes det vaskemuligheter på alle bensinstasjoner? (begynner å bli en stund siden jeg hadde egen bil tydeligvis... 😉
  Hilde
 • Hei Hide.

  Takk for godt spørsmål.
  Her gjelder det å bruke litt skjønn ja. Hva er akseptabelt nivå av "skitt"? Hva ville du selv tolerert dersom du var neste bruker av bilen?

  Det er mulig å benytte både selvvask og automatvask (billigste program), så det er litt opp til hver enkelt.

  Bilkollektivet handler jo også om non-profit kostnadsdeling, så litt edruelighet når det kommer til kostnader til vask gjør at vi kan holde prisene så lave som mulig.
  Haakon
 • Hei, her er mine vasketips:

  Jeg er stolt og flittig bruker av Bilkollektivet både privat og i jobbsammenheng.
  For meg er det viktig at bilen jeg kjører er ren og pen. I en ren bil føler jeg meg vel og kan være stolt av tjenesten vår. Ekte non-profit-bildeling skal føles bra!

  Heldigvis opplever jeg som oftest at bilene er etterlatt i god stand. Likevel vasker jeg ofte, og sannsynligvis oftere enn de fleste.

  Her er mine beste tips:

  Innvendig renhold er viktigst for hygiene og velvære. Selv om bilen i utgangspunktet er ganske ren, pleier jeg nesten alltid å tørke av noen kritiske områder med en fille og litt grønnsåpe. Det gjelder:

  + Rattet
  + Rattstammen
  + Hendlene og knappene på/rundt styret
  + Dashboard
  + Dørhåndtak
  + "Vinduskarm"
  + og tilslutt "dørkarmen" nederst i innsteget til bilen

  Stort sett gjør jeg dette når jeg likevel er hjemom for å hente barna og/eller bagasje. Skal jeg ikke hjemom, har jeg en fille og ferdig utblandet såpevann med meg i en liten sekk. Hele operasjonen tar ikke mer enn ca fem minutter.

  Hvis jeg skitner til bilen i løpet av turen, eller noen andre har etterlatt den i dårlig forfatning (fy skamme seg!), kjører jeg innom Cirkle-K for en mer grundig vask. Utvendig velger jeg stort sett selvvask (fordi jeg liker det), eller det billigste børsteprogrammet i vaskeautomaten (det synes barna er gøy, og det er helt unødvendig med fancy program).

  Innvendig tar jeg en runde med støvsugeren som alltid finnes i nærheten vaskeanlegget, før jeg avslutter med fille og såpevann som beskrevet over. Vaskeautomat og støvsuger betaler jeg for med drivstoffkortet som ligger i bilen.

  Jeg er stolt fan av ekte non-profit delingsøkonomi, og håper dette er nyttige tips for at enda flere kan bli enda stoltere! Husk at det er en plikt å etterlate bilen ren og pen.


  Morten Munch-Olsen Daglig leder
  Beste svar

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.