Hvilket medlemskap lønner seg?

I Bilkollektivet kan du velge mellom tre ulike privatmedlemskap, samt to ulike bedriftsmedlemskap. Her skal vi se på privatmedlemskapene, og finne ut hvilket som passer best for deg.

Vi begynner med en liten forklaring av de tre medlemskapene:

Klikk og kjør er innstegsmodellen vår. Det kan passe fint hvis du bare trenger bil ganske sjeldent, og ikke er avhengig av å sikre deg bil i utfartshelger og ferier. Det kan også være bra for nye, eller potensielle bildelere som vil prøve ut tilbudet vårt.

Privat er førstevalget for de fleste bildelerne som ikke har egen bil, og kun bruker bildeling når de må ha bil. Det passer også godt hvis du vil kunne planlegge lengre i forkant, for eksempel for å sikre deg bil i ferie og utfartshelger. Det er også verdt å merke seg at du som privatmedlem kan redusere egenandelen ved skade helt ned til 0,- kroner.

Privat+ er for deg som bruker bil ganske ofte, men fremdeles ikke vil eie den selv. Det kan også være et bra valg hvis du vil være helt sikker på å sikre deg den rette bilen i de store utfartshelgene og feriene. Som Privat+ medlem er det også en fordel at du alltid har 0,- kroner i egenandel inkludert i prisen.

Men hvilket medlemskap lønner seg egentlig?
Hvis du skal regne ut helt nøyaktig hva som lønner seg, må du hensynta hvilke(n) bilmodell(er) du bruker, hvor ofte du bruker den og hvor lenge (samlet tidsleie per måned). Dette må du gjøre for hvert medlemskap og se om differansen mellom medlemskapene rettferdiggjør månedsprisen.

For å gjøre det litt enklere for deg har vi imidlertid satt opp noen tommelfingerregler:
  • Bruker du bil én helg, eller tre korte turer i løpet av en måned, så lønner det seg mest sannsynlig med Privat.
  • Bruker du bil to helger per måned, eller to kvelder per uke, så lønner det seg mest sannsynlig med Privat+
I tillegg må du hensynta hvor viktig det er for deg å ha lavere egenandel hvis du skader bilen, samt behovet ditt for å sikre deg bil tidlig i typiske utfartshelger og ferier.

Lykke til med valget! Les mer om de ulike medlemskapene her. Husk at du kan opp- og nedgradere selv i appen. Når som helst. Uten bindingstid!