Til seneste kommentar

Hvordan validerer jeg førerkort med Bank-ID?

 • Hvordan og hvor ofte må jeg validere/verifisere førerkort med Bank-ID?
 • Hva om jeg ikke har norsk førerkort/ har utenlandsk førerkort?
Bilkollektivet

Kommentarer

 • Verifisering av førerkort med Bank-ID
  Alle brukere må verifisere gyldig førerkort med Bank-ID (mot Vegvesenets digitale førerkortregister).

  Hvordan utføres valideringen?
  Kontrollen utføres direkte i appen, ved innmelding av nye brukere, samt på halvårlig basis for eksisterende brukere.
  • Om førerkortet ikke er validert vil man få beskjed om dette når man forsøker å reservere et kjøretøy.
  • Klikk på "Start online validering nå" og gjennomfør validering med Bank-ID/Bank-ID på mobil
  Må jeg gjøre noe som allerede registrert medlem?
  Som allerede registrert medlem behøver du ikke foreta deg noe inntil eksisterende validering utløper. Ved reservasjon vil du da få beskjed om å validere førerkortet med Bank-id.

  Hva om jeg ikke har Norsk førerkort?
  Validering av førerkort med Bank-ID fungerer kun for Norske førerkort.
  Dersom du ikke har et norsk førerkort registrert i førerkortregisteret vil du ikke ha mulighet til å validere førerkortet ditt og vil dessverre ikke kunne benytte vår tjeneste. 

  Haakon
 • Hva om en ikke har bank ID? Kun førerkort og id?
  Erik
 • Hei Erik. Takk for henvendelse.

  Bank-ID har nærmest blitt obligatorisk ved netthandel i Norge, og innlogging i offentlige portaler, så det er en nyttig ting å ha. Om du ikke har dette kan du søke om det i nettbanken din (ta evt. kontakt med banken din for veiledning).
  Haakon
 • Eksludering av ikke-norske sjåfører virker som en veldig dårlig idé for meg. Selvfølgelig vet du bedre hvor mye misbruk det er (selv om du har kredittkortopplysninger?). Men for mange av mine utenlandske kolleger i UH-sektoren er Bilkollektivet svært attraktivt. Biler er vanskelige å få med seg til Norge og mange er i utgangspunktet på midlertidige kontrakter. Medlemskap i Bilkollektivet er en glimrende måte å introdusere dem til et liv uten privatbil og har vært veldig populært i mitt miljø. Kanskje du burde vurdere kostnadene av misbruk mot tap av mange fremtidige medlemmer igjen?

  Dominik
 • Hei.

  Jeg har vært medlem i bilkollektivet i mange år. I dag ble jeg plutselig oppfordret til å validere førerkortet mitt på nytt. Jeg er tysk og har kun et tysk/europeisk førerkort, men det har fungert uten problemer siden jeg ble medlem i 2017.
  Er det virkelig sånn at jeg nå blir fullstendig utestengt fra Bilkollektivet ("Dersom du ikke har et norsk førerkort [...] vil [du] dessverre ikke kunne benytte vår tjeneste"), selv om selve førerkortet er gyldig i Norge?
  Robert
 • Hei Dominik og Robert

  Vi har full forståelse, og dette er ikke en optimal ordning for oss. Men, vi har opplevd misbruk i så stor grad at det er et nødvendig tiltak, inntil vi kan få andre sikkerhetsmekanismer eller ordninger for depositum pr reservasjon på plass.

  Robert: Eksisterende medlemmer vil fortsatt godkjennes manuelt. ta kontakt med vår medlemsservice, så hjelper de deg.
  Haakon
 • Hei, jeg har også vært kunde i mange år og får nå ikke gjort min reservasjon uten å validere førerkortet! Der sprakk alle planene. Jeg har ikke helt skjønt hva som skjedd? Er dette en engangsting som blitt innført nå, eller må dette gjøres med jevne mellomrom?
  Jennie
 • Hei

  Førerkortet må på nåværende tidspunkt valideres hver 6 mnd. Selve valideringen går rask, da du kun behøver bankid for at ditt førerkort sjekkes opp i Statens Vegvesens førerkortregister.
  Alexander Børstad Utviklingssjef

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.