Kan andre kjøre bilen jeg har reservert?

Hei. Spørsmålet mitt rundt deling gjelder først og fremst i en situasjon der vi er på ferie- eller langtur og det blir veldig slitsomt at kun en kan kjøre bilen. Vil vi være dekket forsikringsmessig hvis den andre personen har et vanlig medlemskap?
Ola Skatvedt

Kommentarer

• Hei. Hovedregelen er at den som har reservert bilen også skal kjøre denne. Men, så lenge denne er med i bilen, feks på langtur, så er det greit at andre også kjører. I tillegg kan du låne bort bilen til medbrukere på samme abonnement (dersom du har ett av medlemskapene som har flere brukere). Det som ikke er lov er å låne bort bilen til andre utenfor ditt medlemskap.
    Morten Munch-Olsen Daglig leder
  • Hei,
    Vi har en medlemskap med "Family Share". Vi er 3 bruker og vi er på en helgstur sammen.
    - Du nevner at vi kan låne bort bilen til andre? Hvordan kan vi gjøre det i appen?
    -Vi har ikke kort lenger men åpner bilen med appen. Er det mulig at de andre i medlemskap også får nøkkel til bilen?
    Takk for svaret!
    Mvh Joel
    Joel Biedermann
  • Hei Joel

Deling av medlemskap handler i første omgang om at man deler medlemskapet med flere, og kun betaler en månedskontingent. Kontoeieren kan også velge å dele sitt betalingskort med de andre som deler kontoen.

Reservasjoner er foreløpig kun tilgjengelig fra bra brukerkontoen som har gjort reservasjonen. Vi jobber med å få en enda smidigere løsning for deling av reservasjoner på sikt. Inntil videre må man logge inn på kontoen som har gjort reservasjonen for å benytte den. Man vil da få tilgang til reservasjonen og åpning/låsing av bilen i appen.
    Haakon
  • Hei, jeg har blitt syk. Kan mannen min som har et annet medlemskap hos dere, klikk og kjør, kjøre bilen hjem?
    Nina Skarra
  • Hei. Andre brukere registrert hos oss kan kjøre bilen, men den som har reservert bilen vil uansett være ansvarlig for bile under reservasjonen.
    Haakon
  • Hei! Forstår fortsatt ikkje heilt kva som gjelder her for oss som ikkje har Familie-abbonement. Dersom eg er Privat+-medlem og er på langtur med mannen min (som ikkje har eget abbonement), kan han også kjøre så lenge eg er med i bilen?
    Ingeborg
  • Ja, det stemmer Ingeborg.
    Så lenge du er med.
    Haakon
  • Klarer ikke finne måte å invitere andre til Privat+ abonnementet. Er det slik at Privat+ ikke er mulig å invitere samboer, slik at feks hun kan leie bil på samme abonnement fra hennes telefon? Uten at vi må ha to st abonnement for samme hushold.
    Er det kun Privat abonnementet som dette er mulig?
    Erik
  • Hei Erik. Det stemmer at dette kun er mulig på Privat-medlemskapet. Her kan man også de ulike brukerne booke hver sin bil samtidig. Privat+ medlemskapet er et personlig medlemskap, som der en del av bruken dekkes inn gjennom månedskontingenten, og gjør at vi kan gi 50% rabatt på tidsleien. Dette ville ikke vært en økonomisk bærekraftig modell med flere brukere.
    Haakon
  • Det hadde vært utrolig smidig om jeg kunne delegert nøkkel i appen til mannen min som også er medlem slik at vi begge kan låse opp og kjøre bilen når vi er på ferie. Skjønner at ansvaret må ligge hos den som booker, men det er såååå upraktisk at bare en person kan låse opp. Kan jo ikke engang hente noe i bilen.
    Anne Kristine Amble
  • Hei Anne Kristine

Vi er helt enige i dette, og det er noe vi ønsker oss, som ligger på listen over ting vi ønsker utviklet fra systemleverandøren. Når det kommer er vanskelig å vite. Inntil videre er vi prisgitt systemet slik det er.