Til seneste kommentar

Kan bilene brukes til øvelseskjøring?

Er det tillatt å bruke bilene til øvelseskjøring?
Bilkollektivet

Kommentarer

 • Øvelseskjøring er tillatt i alle våre personbiler. Ordinære vilkår og regler gjelder for øvelseskjøringen. Les mer i våre vilkår
  Haakon
 • Hei! Hvilket av bilene er manuellgir?
  Ayan Awed
 • Hei Ayan! Kun et fåtall av våre varebiler har manuelt gir. Disse vil være merket med "manuelt gir" under Kjøretøyinfo på den aktuelle bilen i appen.
  Christin
 • Per dags dato har vi ingen personbiler med manuelt gir, og vi faser også ut manuelt gir fra varebilene.

  Dette er gunstig av driftsmessige hensyn og i tråd med utviklingen forøvrig.
  Om få år vil det sannsynligvis ikke selges nye biler med manuelt gir i det hele tatt.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Nå er det jo faktisk kommet inn en manueltgira personbil igjen, med MX-5-en. For oss som faktisk har ungdommer som trenger å øvelseskjøre med manuelt gir, er dette positivt (sjøl om det er en dyr bil å booke bare for øvelseskjøring). Utover den er det vel bare (noen av?) niseterne som har manuelt gir nå.
  Kjetil Bull
 • Det stemmer! Biler med manuelt gir er nok ellers på vei ut av bilparken (både vår og generelt). Hvis dere likevel vil øve med manuell er MX-en helt utmerket. Vi vil imidlertid anbefale at dere kjører flere turer med automatgir først. Det er lurt for å få opp de trafikale ferdighetene. Lykke til!
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Hvis man skal bruke bil til øvelseskjøring antar jeg at "bruker" er knyttet opp til ledsager, ikke øvelseskjører? Så hvis man skal bruke en bil, men øvelseskjøre med ulike ledsagere må man ha familieabonnement? Rett gjerne på meg om dette er feil.
  Katrine Jensen
 • Hei. Øvelseskjøring er tillatt uavhengig av type medlemskap. Den som øvelseskjører behøver ikke ha egen bruker.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Skal man ha "L" læring klistremerker eller sånn på øvelseskjøring?
  Også, er øvelseskjøringen tillatt fra 16 år? Takk!
  Andrea S
 • Hei. Det er vanlige regler som gjelder for selve øvelsekjøringen. Fra vår side er vi bare opptatt av at du som registrert bruker har booket bilen, er tilstede under kjøringen og er den som tar alt økonomisk ansvar dersom noe skulle skje. Sjekk gjerne vilkårene kpt 2.3
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Vi har brukt Bilkollektivet en del ved øvelseskjøring, og som Morten sier er det vanlige regler som gjelder - Bilkollektivet fungerer her akkurat som en egeneid bil. Øvelseskjøring fra 16 år (så lenge den som øvelseskjører har gjennomført trafikalt grunnkurs),

  Vi har pleid å ha en liten «øvelseskjøringssekk» liggende hjemme, med tre varianter av L (magnet, sugekopp og folie), speil med sugekopp og to par solbriller. De forskjellige bilmodellene er litt forskjellige i forhold til L-en. Noen har nok stål i bakluka til at magnet-L fungerer, mens andre trenger folie eller sugekopp på innsida av bakruta. På Mazda MX-5 klarte jeg til nød å få sugekopper til å henge på pleksiglasset bak setene, men det var kronglete.
  Kjetil Bull
 • Høres ut som en god løsning :-)
  Morten Munch-Olsen Daglig leder

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.