Lading av elbil

Hvordan lader jeg elbilen underveis? Kan jeg bruke hurtiglading?
Bilkollektivet

Kommentarer

 • Alle bilene har ladekabel som hører til bilen. Denne plugger du ut og legger i bagasjerommet når du henter bilen, og plugger inn igjen når du leverer.

  Må du lade underveis, kan du benytte ladebrikke fra elbilforeningen eller ladekort fra circle k som ligger i bilens hanskerom. Per tid virker elbilforeningens ladebrikke   på alle Fortum og Mer (tidligere Grønn Kontakt) sine ladestasjoner. Ladekort fra circle k fungerer på circle k og Ionity sine ladestasjoner. Hurtiglading inkludert i prisen du betaler for leie.
  Haakon
 • Hei.
  Er det endring i hvor jeg kan bruke ladebrikken siden januar?
  For Tesla M3 står det: Ionity, Fortum og Mer. Grønn Kontakt er ikke nevnt for Tesla..
  Kan jeg bruke alle fire? 
  Mvh Nils
  Nils
 • Hei Nils,

  Grønn Kontakt har byttet navn til Mer, og du kan dermed fremdeles lade på stasjoner merket Grønn kontakt og Mer. Se denne artikkelen for mer informasjon om navnebytte.

  Elbilforeningens ladebrikker gir deg tilgang til å lade på Fortum (charge & drive) og Mer (Tidligere Grønn kontakt) sine ladestasjoner.
  I tillegg vil Ladekort fra Circle K gi deg tilgang til å lade på Circle K sine ladestasjoner samt Ionity.

  For alle Tesla Model 3 er det også mulighet til å lade via Teslas hurtig- og lynladernettverk. (her kreves ikke annen autorisering enn selve bilen)

  Mer informasjon om Tesla Model 3 og lading finner du her.


  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • Alle elbilene har også en lader for vanlig stikkontakt (Schuko). Denne kan du benytte til å lade feks over natten der du er på tur. Ladekablene ligger som oftest enten i bagasjerommet bak, eller foran - iPace og Tesla har en såkalt "frunk" - et ekstra bagasjerom under panseret.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • På Ionitys sider står det at elbilforeningens brikke skal kunne registreres hos Circle K og Ionity. Har dere gjort dette? I EV93809 ligger det bare brikke fra elbilforeningen, ikke fra Circle K. Det hadde vært greit om brikkene i bilene var knyttet til så mange tilbydere som mulig, ikke bare de to som er nevnt i tidligere svar.
  Jon Enger
 • Er ladekort fra Circle K = det betalingskortet som ligger i hanskerommet? Det står liksom ikke noe om lading på selve det kortet.
  Jon Enger
 • Hei Jon,

  Hos oss er Circle k kortet registrert og kan benyttes til lading av elbiler hos Ionity og Circle k. Elbilforeningens ladebrikke er registrert og kan benyttes hos Fortum og Mer. Ladekort fra Circle k = betalingskortet i bilens hanskerom.
  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • Hei! Hvis vi vil lade mot betaling på et sted der jeg ikke kan bruke brikken – i dette tilfellet på et hotell som tar en timepris for å bruke laderen – kan vi da få det refundert etterpå? Mvh Øyvind
  Øyvind Eggen
 • Hei.

  Vi refunderer utlegg for lading der det står spesifisert kWh på kvittering. Merk at det er ladingen som er inkludert og ikke avgift for parkering på ladeplass.
  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • Hei,

  Dere nevner at det går fint å bruke Tesla's egne hurtiglader-stasjoner... for Tesla Model 3.

  Hva gjelder for de Tesla Model Y dere nå skaffet? Samme sak antar jeg, at det går fint å bruke Tesla's ladestajoner og at det inngår i priset?


  Mvh,
  Peter
  Peter K
 • Hei Peter.

  Tesla Model Y kan lades på Teslas ladestasjoner på samme måte som Tesla Model 3.
  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • 👍
  Peter K
 • Hei, takk for en super tjeneste. Lading av elbil har de siste 3-5 månedene fungert dårlig på Vulkan P-hus i Oslo, det ser ut til at de sliter med koblingen/autoriseringen mellom ladestasjoner og sin skytjeneste.

  Har forsøkt å starte lading fra app, med brikke (både personlig og deres brikke) og SMS med varierende hell den siste tiden. Kan dere ta opp dette med Bymiljøetaten som drifter disse ladeboksene?

  Lading er essensielt om det skal være attraktivt å bruke deres biler på Vulkan. Ellers svært fornøyd med et godt elbil-tilbud gjennom Bilkollektivet!
  Pål Andreas Lindsetmo
 • Hei Pål Andreas

  Vi er klar over at det dessverre har vært problemer med å starte lading på Vulkan P-hus siden de byttet merking på ladeboksene fra Charge drive til Recharge. Leverandøren er fremdeles den samme, men merkingen ser dessverre ikke ut til å matche RFID leser på boksene. Vi har meldt fra om dette til Recharge og de har sagt at dette skal tas videre til korrekt avdeling for utbedring. Det er ikke Bymiljøetaten som drifter dette anlegget.

  Merkingen av boksene viser et felt for å legge på ladebrikke for autorisering både på boks A og B. Det er kun boks A som har et felt for å legge på RFID brikken og det merkede feltet matcher heller ikke hvor brikken må legges på boksen.

  Som du ser på bildet under må brikken legges på feltet med QR koden og ikke det avmerkede feltet for å starte lading: (Dette skal også stå spesifisert i passinformasjonen i appen)


  Enkelte av ladestasjonene i anlegget er tidvis også ute av drift og vil ikke starte lading. Ved feil på ladestasjoner er det fint om Recharge kontaktes direkte for feilsøking.

  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • Takk for god forklaring - skal forsøke med brikke neste gang. Opplever til stadighet utfordringer med app, men skal bruke brikke som primærløsning.
  Pål Andreas
 • Hei
  Hvilke ladestasjoner kan jeg benytte i Sverige som er inkludert i leien?
  Kjetil
 • Hei Kjetil,

  Circle k sine drivstoffkort/ladekort skal også fungere i Sverige. Det samme gjelder Teslas ladestasjoner ved bruk av Tesla. Bilens ladebrikke fra elbilforeningen er registrert hos fortum (charge & drive) og Mer.
  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • Hei, ser en del tesla- stasjoner har åpnet for andre merker. Refunderer Bilkollektivet hvis en lader der, evt vil Bilkollektivet få tilgang? Tesla har betydelig bedre tilgjengelighet enn andre ladeselskap.
  Torstein Skår
 • Hei

  Vi oppfordrer til å benytte lading der dette er inkludert.i alle biler er det ladekort fra Circle k som ligger i bilens hanskerom. Per tid virker elbilforeningens ladebrikke på alle Fortum og Mer (tidligere Grønn Kontakt) sine ladestasjoner. Ladekort fra circle k fungerer på circle k og Ionity sine ladestasjoner. For Tesla kreves det ikke autorisering ved lading på Teslas ladenettverk.

  Ut over dette kan du selv legge ut for lading hos andre operatører og Bilkollektivet godtar ​utlegg​​​ hvor kWh står spesifisert på kvittering.

  Hvordan man får tilgang til teslas ladestasjoner med andre bilmerker enn tesla finner du mer informasjon om her: https://www.tesla.com/no_NO/support/non-tesla-supercharging
  Alexander Børstad Utviklingssjef
 • Hei. Hvordan fungerer det med lading i utlandet?
  Skal en tur til Sverige med modell Y hvor jeg vet jeg må lade en gang eller to i løpet av turen.
  Stian Kjeverud
 • Hei

  Med Tesla vil vi anbefale å benytte teslas ladenettverk. Våre biler skal automatisk starte lading på Teslas ladenettverk i hele Europa. Circle k kort kan benyttes for lading på circle k ladestasjoner og Ionity. Utover dette har vi ikke egne avtaler for ladeselskaper i utlandet. Elbilforeningens ladebrikke er registrert på Mer og Charge & drive.
  Alexander Børstad Utviklingssjef

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.