Nøkkel til takstativ?

Hei

På noen av bilene vi har leid har takstativet stått i feil avstand for å få festet sykkelstativ på taket. Da har vi av og til funnet nøkkelen til takstativet i bilen og fått satt stativet i riktig posisjon, men av og til har ikke nøkkelen vært der. Skal nøkkelen til takstativet vært i bilen, og bør det rapporteres som avvik hvis den ikke er det?
Hilde

Kommentarer

  • Hei

    De fleste gangene vi har booket bil med takstativ har takstativet hatt T-spor, og vi har kunnet feste Thule-sykkelstativ uten problemer. T-sporet har vært tilgjengelig uten nøkkel, enden på railsene kan åpnes, og gummilisten i T-sporet tas ut. Det har vært en eller to ganger at avstanden mellom railsene har vært justert, da har vi heldigvis funnet nøkkel og fått justert dem tilbake til vanlig avstand.
    Hilde
  • Hei. Takstativene er festet etter standard fra billeverandøren og skal ikke flyttes. På grunn av dette (og fordi nøkler blir borte) er det ikke nøkkel til stativene i bilene.

    Siden de fleste biler har forskjellig bredde mellom stativene (og mange har faste festepunkter) er det vanlig at utstyret man fester på takstativet kan justeres. Jeg vil anbefale å lese mer om takstativ og utstyr til disse (sykkelstativ, kajakk, etc) i dette innlegget: Takstativ
    Morten Munch-Olsen Daglig leder

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.