Retur av elbil

Er det noen regler på hvor mye strøm som må være igjen på en elbil når man leverer den etter bruk?
Erlend Sørbø

Kommentarer

• Hei! Dersom du låner en bil uten fast ladeplass, må den leveres tilbake 50% ladet, eller mer. Bil med fast ladeplass har ikke krav til ladenivå, men må settes til lading ved retur ⚡
    Oskar
  • Bilen står til lading nå, og jeg skal levere den etterpå. Må jeg betale for ladetiden?
    Kjetil
  • Hei Kjetil.

Nei, det skal ligge en ladebrikke i bilen som du bruker for å betale for ladingen når du parkerer den 😀
    Thea
  • Hei Thea.
    Det var ikke helt det jeg mente.
    Bilen måtte lades til 50% og hadde ikke lading ved parkering, så jeg endte med å forlenge leietiden (av bilen) med litt over en time for å få ladet før jeg fikk kjørt den tilbake
    Kjetil
  • Beklager da missforstod jeg! Men uansett hvor du lader så er dette noe vi dekker. Både ladebrikke og Circle K kortet som ligger i bilen dekker de fleste lade stasjoner. Om du ender med å betale selv så send oss bilde av kvittering på e-post; informasjon@bilkollektivet.no - så ordner vi kompensasjon for ladingen.
    Thea
  • Hei igjen Thea.
    Jeg fikk brukt brikke.
    Men mitt utlegg var ikke for ladingen, men tiden jeg blir fakturert ekstra fordi jeg måtte parkere bilen på en ladestasjon selv om jeg var ferdig med den
    Kjetil
  • Ja forstår. Nå har det seg sånn at bilen du hadde er en elbil uten fast ladeplass. Alle elbiler uten fast ladeplass har retur krav på minimum 50% strøm, slik det også står i informasjon og bilen i appen under hente beskrivelsen. Derfor må det beregnes med noe ladetid ved reservasjon på disse bilene.
    Thea