Til seneste kommentar

Spørsmål om Pluss-medlemskap

Hei. Jeg har noen spørsmål om det nye Privat+ medlemskapet. Hvem passer det for? Er det også rabatt på Km-pris? Vil Pluss-medlemskapet også gjelde for medbrukere jeg har på kontoen idag? Hva skjer med eksisterende bookinger?Er det bindingstid? Hvordan blir jeg Pluss-medlem?
Bilkollektivet (Oppdatert )

Kommentarer

 • Hei og takk for spørsmål om vår nye medlemsmodell. Her er noen svar til deg :-)

  Hvem passer Privat+ for?
  Pluss-medlemskapet er er laget for de som bruker Bilkollektivet mye (Omtrent 3 døgn i måneden eller mer), ønsker å spare penger og i tillegg ha enda større forutsigbarhet.

  Hvor mye sparer jeg?
  Sammenliknet med Klikk&Kjør sparer du 50% på time og døgnpris. I tillegg er egenandelsreduksjon inkludert.
  Hvis du bruker en Tesla Model 3 sparer du:
  • 271,- kr på en 4 timers dagstur
  • 1587.- kr på en 3 dagers helgetur
  • 1950,- kr på en ukes ferietur 
  Den ekstra månedsprisen sparer du in med bare én 5 timers dagstur hver uke, eller en helgetur pluss én 3 timers tur løpet av en måned. Alt over det blir ren bonus!

  Er det også rabatt på Kilometerprisen?
  Nei. Kilometerprisen skal dekke faktiske kostnader til drivstoff og slitasje, så det vil ikke være riktig å rabattere denne.

  Vil Plussmedlemskapet også gjelde for medbrukere jeg har på kontoen i dag?
  Nei, dessverre. Pluss-medlemskapet er et individuelt medlemskap og gjelder kun for den som oppgraderer.
  Eksisterende medbrukere vil fortsette som medbrukere under vilkår for vanlig medlemskap.

  Er det bindingstid?
  Nei, men ved nedgradering av medlemskap (feks fra Privat+ til privat eller klikk og kjør) vil man miste eventuelle fremtidige reservasjoner. Det er for å unngå at folk «utnytter» systemet uforholdsmessig.

  Hvordan blir jeg Pluss-medlem?
  Du kan oppgradere medlemskapet ditt enkelt i Appen. Les mer her: Hvordan bytte medlemskap?
  Haakon
  (Oppdatert )
 • Hei, vi vil gjerne bytte til privat +, og har ei dag medlemskap med to brukere. Som medbruker betaler jeg 99 kr/md. Jeg har lest at + bare er personlig nå, og at deling kommer etter hvert, men trenger å vite mer hva som gjelder nå: vil jeg som medbruker fortsatt betale 99 kr, eller blir det en annen pris per måned? Må jeg etablere privat-medlemskap med 1800 i personlig medlemsandel? Vil det være fritt for meg å kjøre på hovedmedlemmets reservasjoner (gjort fra hennes privat +), likt med hvordan vi har det i dag?
  Helge Høifødt
 • Jeg blir litt forvirret av svarene over. Daniels spørsmål er om rabatten i eksempelet i realiteten kun består av gratis egenandelreduksjon. Slik at rabatten på en tesla 3 i fjorten dager faktisk bare er 345 kroner i forhold til å leie med vanlig medlemsskap og full egenandel. Morten, du svarer bekreftende på dette, men det får jeg ikke til å stemme med annen informasjon.

  Øvrige steder står det 40% reduksjon i times-og døgnpris, og egenandelreduksjon står som eget punkt. Er dette feil, slik at 40% reduksjon i døgnpris kun gjelder i forhold til vanlig leie med egenandelreduksjon?

  Det svares hekker ikke godt på Yngve spørsmål. Er det 40% rabatt også på lengere leieforhold? I vilkårene på nettsiden står det nemlig kun 40% på døgn- og timepris. Gjelder det også for ukespris, og for uke to som allerede er 20% billigere?

  Heller ikke Olas spørsmål besvares. Kan andre enn pluss abonnenten selv kjøre bilen?
  Trygve
 • Hei,

  Jeg har behov for noen oppklaringer av svarene over:


  1. Er det altså slik at man får 40% rabatt, først når man har regnet med bortfallet av egenandelsforsikring? Og at rabatten ikke kommer i tillegg til dette bortfallet?

  2. Regner dere to sjåfører på samme leieforhold som to ulike brukere? To brukere skulle vel kunne ha leid to biler samtidig. Man kan jo tenke seg at det skulle være lov å være to sjåfører (som begge er medlemmer), selv om kun én av disse er plussmedlem. På lange kjøreturer (som kanskje vil være ekstra aktuelt for plussmedlemmer) vil det vel også være i Bilkollektivets interesse at to sjåfører kan dele på kjøringen.

  3. Vil et plussmedlemsskap lønne seg også ved ujevn bilbruk? Eksempelvis en måned med tre ukers leie, etterfulgt av en måned uten bruk, etterfulgt av en måned med ti dagers leie, osv.

  4. Er det riktig oppfattet at reservasjoner man allerede har gjort, blir kansellert, både ved oppgradering og nedgradering av abonnement? Hvis dette er riktig: Finnes det en måte å sikre seg en bil man allerede har reservert for langtidsleie, når man oppgraderer abonnementet?
  Halvor Melien
 • Hei. Det var mange gode spørsmål. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan :-)
  1. Gratis egenandelsreduksjon kommer i tillegg til rabatten på 40% for time- og døgnleie. Det er ikke egen ukespris for plussmedlemmer, men prisen blir uansett noe lavere enn for vanlige medlemmer ved lange reservasjoner. 
  2. To personer kan i prinsippet kjøre samme bil. Det som menes med flere "brukere" (i familiemedlemskap feks.) er personer som kan reservere biler uavhengig av hverandre. Les forøvrig mer om dette her: Kan andre kjøre bilen jeg har reservert?
  3. Plussmedlemskap lønner seg for de som bruker bil mye. Hvorvidt det lønner seg ved ditt bruksmønster må du nesten regne på selv. 
  4. Det er riktig oppfattet. Fremtidige reservasjoner vil bli kansellert ved nedgradering. Hvis ikke ville vi ganske sikkert oppleve at systemet ble utnyttet. Det er ikke noen annen måte å sikre seg en bil, enn å være kjapp til å reservere den når den er ledig.

  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Hvis jeg melder meg inn til Plussmmedlemskap og melder meg ut igjen noen dager senere - vil jeg få de samme Basis-medlemskap jeg hadde før eller vil jeg få Basis-medlemskap med nåværende betingelser ?

  Volker Mauch
 • Hei. Du vil kunne gå tilbake til det samme medlemskapet som du forlot. Men du må være obs på at du ved nedgraderingen vil miste fremtidige bookinger gjort med plussmedlemskapet.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Jeg har et "gammelt" medlemskap til 99 kr pr. måned i dag, med en registrert medbruker (ektefelle). Vi har ikke behov for at begge to skal kunne reservere biler uavhengig av hverandre, slik vi kan i dag, men vi har behov for at vi begge skal kunne kjøre samme bil, også uten at den andre er til stede i bilen.

  Dersom jeg oppgraderer til Pluss-medlemskap, vil da min ektefelle kunne kjøre en bil jeg leier uten at jeg er til stede i bilen?
  Espen
 • Hei. Så lenge hun ikke melder seg ut / sletter kontoen sin, så vil det fungere på samme måte som i dag.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Må vi da fortsette å betale 99 kr i tillegg til avgiften for Pluss-medlemskapet? Det vi ønsker, er 1) kun å betale for Pluss-medlemskapet og 2) at vi begge skal ha lov til å kjøre en bil vi leier. Vi trenger ikke at begge to skal kunne reservere bil uavhengig av hverandre.
  Espen
 • Det stemmer. Pluss-medlemskapet dekker kun en bruker.
  Vi har ikke per i dag en mulighet for å dele "nøkkel" til samme bil mellom brukere. Dessverre.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Jeg har søkt i forumet og klarer ikke å forstå reglene for om og når andre kan kjøre en bil som jeg har leid.

  Hvis jeg har Pluss-medlemskap, kan en annen person i min husstand kjøre en bil som jeg har leid uten at jeg er i bilen? Eller er det kun jeg som kan kjøre den?
  Stig Rune Bjaa
 • Hei. Under er det som gjelder. Vi kommer til å tydeliggjøre dette enda bedre i vilkårene våre i neste oppdatering (desember ca):

  Normalt skal Bruker også være fører av bilen. En Bruker kan likevel låne bort bilen til en annen person dersom begge er registrert i samme Medlemskap i Bilkollektivets systemer. Det er også tillatt å la en annen person føre bilen, så lenge Bruker selv er tilstede i bilen. I begge disse tilfellene er det den Brukeren som er registrert som leietaker som er ansvarlig for leieforholdet i henhold til denne avtalen.

  Det er ikke lov å låne bort bilen til en person som ikke er registrert som bruker hos Bilkollektivet, eller som har fått bruksretten suspendert (sperret medlemskap).
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Hei! Mannen min har nå valgt Privat+ mens jeg som medbruker fremdeles har vanlig Privat. Vi har vært medlemmer i over 20 år og husker ikke hva vi betaler per måned/år. Jeg finner ikke prisinfo om medlemskap her, kun om rabatten - hvor mye betaler hhv. han og jeg per måned/år nå? Neste spørsmål dersom vi velger å beholde ett Privat+ og ett Privat-abonnement: Vil det bli slik at jeg kan låse opp og avslutte en bil han har bestilt slik at han ikke trenger å sitte parat på telefon når jeg  skal hente en bil han har bestilt?
  Karoline
 • Hei. Prisene for de ulike medlemskapene kan du se her medlemskap pris for bruk av bilene finner du i prislisten

  Vi har per i dag ikke noen teknisk løsning for at du kan låse opp bil som er booket av en annen bruker. Dessverre.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Dersom man oppgraderer til plussmedlemskap for en måned og deretter nedgraderer til vanlig, men har booking som da går over til neste måned. Får man da fortsatt rabatt på hele eller vil deler av bookingen være dyrere?

  Om det spørsmålet gir mening 😀
  Sam
 • Dersom man oppgraderer til plussmedlemskap for en måned og deretter nedgraderer til vanlig, men har booking som da går over til neste måned. Får man da fortsatt rabatt på hele eller vil deler av bookingen være dyrere?

  Om det spørsmålet gir mening 😀
  Sam
 • Hei. Du må beholde plussmedlemskapet til bookingen er ferdig. Hvis du nedgraderer medlemskap mens du har en planlagt eller åpen booking vil du risikere at denne blir kansellert.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Hei. Om jeg skal oppgradere fra standard til privat+ abonnement en periode fordi jeg over en periode trenger bil mer, men så nedgraderer til standard medlemsskap lurer jeg på følgende:

  1. blir ekstrakostnaden for privat + da belastet per kalendermånad?
  eller
  2. kostnaden er per 30 dager/måned fra datoen ppgraderingen skjer (feks fra 17.juli til 16.august ?

  Arild

  Arild
 • Abonnementet (kostnaden) gjelder fra registreringsdato og i 30 dager. Som i ditt andre punkt.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.