Til seneste kommentar

Spørsmål om Pluss-medlemskap

Hei. Jeg har noen spørsmål om det nye Privat+ medlemskapet. Hvem passer det for? Er det også rabatt på Km-pris? Vil Pluss-medlemskapet også gjelde for medbrukere jeg har på kontoen idag? Hva skjer med eksisterende bookinger?Er det bindingstid? Hvordan blir jeg Pluss-medlem?
Bilkollektivet (Oppdatert )

Kommentarer

 • Hei og takk for spørsmål om vår nye medlemsmodell. Her er noen svar til deg :-)

  Hvem passer Privat+ for?
  Pluss-medlemskapet er er laget for de som bruker Bilkollektivet mye (Omtrent 3 døgn i måneden eller mer), ønsker å spare penger sammenliknet med vanlig privatmedlemskap og i tillegg ønsker større forutsigbarhet.

  Hvor mye sparer jeg?
  Du sparer 40% på time og døgnpris. I tillegg er egenandelsreduksjon inkludert.
  Hvis du bruker en Tesla Model 3 sparer du:
  • 190,- kr på en 4 timers dagstur
  • 1024.- kr på en 3 dagers helgetur
  • 1689,- kr på en 2 ukers ferietur 
  Den ekstra månedsprisen sparer du in med bare én 5 timers dagstur hver uke, eller en helgetur pluss én 3 timers tur løpet av en måned. Alt over det blir ren bonus!

  Er det også rabatt på Kilometerprisen?
  Nei. Km-prisen er utarbeidet for å dekke reelle kostnader til drivstoff, hurtiglading og bompenger, så det vil ikke være økonomisk forsvarlig å rabattere denne.

  Vil Plussmedlemskapet også gjelde for medbrukere jeg har på kontoen i dag?
  Nei, dessverre. Pluss-medlemskapet er et individuelt medlemskap og gjelder kun for den som oppgraderer.
  Eksisterende medbrukere vil fortsette som medbrukere under vilkår for vanlig medlemskap.

  Er det bindingstid?
  Nei, men ved nedgradering av medlemskap (feks fra Privat+ til privat eller klikk og kjør) vil man miste eventuelle fremtidige reservasjoner. Det er for å unngå at folk «utnytter» systemet uforholdsmessig.

  Hvordan blir jeg Pluss-medlem?
  Du kan oppgradere medlemskapet ditt enkelt i Appen. Les mer her: Hvordan bytte medlemskap?
  Haakon
 • Hei Haakon,
  Fint at dere tilbyr dette medlemskapet, men jeg vil anbefale å ikke bruke Tesla som et eksempel da de fleste bilene som leies ut er vanlige biler. Jeg regnet ut at med en Corolla stasjonsvogn blir det 6,7 dager før det lønner seg. Jeg lurer også på om de 20% rabatt for leie av bil en hel uke kommer i tillegg?

  Mvh Yngve

  Yngve Rønning
 • Hei. Er det kun brukeren med pluss-medlemskap som kan kjøre bilen når den er booket gjennom pluss-medlemskap, eller kan medbrukere også kjøre bilen?
  Ola Skatvedt
 • Hei! Det hadde vært veldig interessant å se hvordan Tesla-regnestykket over slår ut ved bruk av andre modeller som Toyota Corolla og Opel Ampera.
  Tonje Skar Reiersen
 • Hva er egenandelsreduksjon?
  Jeg ser ikke i gamle fakturaer at det er oppgitt noen egenandel.
  Vanskelig å vurdere hva dette konkret innebærer
  Vigdis Eidissen
 • Hei. Takk for gode spørsmål. Skal prøve å svare på alle her:

  1. Yngve: Vi har brukt tesla Model 3 til sammenlikningen fordi den er en god elbil med lang rekkevidde. Den er meget populær og vi har flere på vei inn. Du kan selv regne enkelt på andre modeller ved å trekke fra 40% på tidsleien.
  2. Ola: Plussmedlemskap er foreløpig kun for enkeltbrukere. Vi kommer med en løsning for å dele reservasjon etterhvert, men dette er altså ikke på plass ennå. Se forøvrig denne artikkelen Kan andre kjøre bilen jeg har reservert?
  3. Tonje. Se svar til Yngve over. Vi kan sikkert hjelpe til med flere regneeksempler etterhvert. 
  4. Vigdis: Egenandelsreduksjon er et frivillig tillegg du kan legge til ved booking. Det koster 14 kr/time eller 96 kr/døgn og reduserer egenandelen ved skade fra 15.000 kr til 2.500 (for medlem) eller 4.000 (for klikk og kjør). For plussmedlem er denne alltid inkludert og reduserer til 2.500. 
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Når dere skriver at man sparer 1689 kr på en 14 dagers reservasjon, er det da også beregnet med at man valgt til egenandelsreduksjon?  Den koster ju alene 96x14=1344 kr å velge til?

  Hvis man kjører så pass mye at det er gunstig å tegne plussabonnement så vil det være naturlig å istedet for å betale ekstra 96kr per døgn i egenandelsreduksjon heller skaffe seg en bedre reiseforskring som dekker ferier.

  Hvis man trekker fra 1344 fra eksempelet på 14 dager ferie så ender man opp med en besparelse på 1689 - 1344 = 345 kr hvis man velger å ha en egen reiseforsikring, som jeg antar de fleste har. Dette under antakelsen at totalprisen i ferieeksempelet har man valgt til egenandelsreduksjon..
  Daniel
 • Hei, vi har regnet med egenandelsreduksjonen. Dersom du vil bruke en privat forsikring til å dekke denne bør du undersøke spesifikt med forsikringsselskapet først. Vi har opplevd flere ganger at medlemmer tror de er dekket men ikke er det. Det som har skjedd da er at forsikringsselskapet skiller mellom bilutleie og bildeling.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Hei, vi vil gjerne bytte til privat +, og har ei dag medlemskap med to brukere. Som medbruker betaler jeg 99 kr/md. Jeg har lest at + bare er personlig nå, og at deling kommer etter hvert, men trenger å vite mer hva som gjelder nå: vil jeg som medbruker fortsatt betale 99 kr, eller blir det en annen pris per måned? Må jeg etablere privat-medlemskap med 1800 i personlig medlemsandel? Vil det være fritt for meg å kjøre på hovedmedlemmets reservasjoner (gjort fra hennes privat +), likt med hvordan vi har det i dag?
  Helge Høifødt
 • Jeg blir litt forvirret av svarene over. Daniels spørsmål er om rabatten i eksempelet i realiteten kun består av gratis egenandelreduksjon. Slik at rabatten på en tesla 3 i fjorten dager faktisk bare er 345 kroner i forhold til å leie med vanlig medlemsskap og full egenandel. Morten, du svarer bekreftende på dette, men det får jeg ikke til å stemme med annen informasjon.

  Øvrige steder står det 40% reduksjon i times-og døgnpris, og egenandelreduksjon står som eget punkt. Er dette feil, slik at 40% reduksjon i døgnpris kun gjelder i forhold til vanlig leie med egenandelreduksjon?

  Det svares hekker ikke godt på Yngve spørsmål. Er det 40% rabatt også på lengere leieforhold? I vilkårene på nettsiden står det nemlig kun 40% på døgn- og timepris. Gjelder det også for ukespris, og for uke to som allerede er 20% billigere?

  Heller ikke Olas spørsmål besvares. Kan andre enn pluss abonnenten selv kjøre bilen?
  Trygve
 • Hei,

  Jeg har behov for noen oppklaringer av svarene over:


  1. Er det altså slik at man får 40% rabatt, først når man har regnet med bortfallet av egenandelsforsikring? Og at rabatten ikke kommer i tillegg til dette bortfallet?

  2. Regner dere to sjåfører på samme leieforhold som to ulike brukere? To brukere skulle vel kunne ha leid to biler samtidig. Man kan jo tenke seg at det skulle være lov å være to sjåfører (som begge er medlemmer), selv om kun én av disse er plussmedlem. På lange kjøreturer (som kanskje vil være ekstra aktuelt for plussmedlemmer) vil det vel også være i Bilkollektivets interesse at to sjåfører kan dele på kjøringen.

  3. Vil et plussmedlemsskap lønne seg også ved ujevn bilbruk? Eksempelvis en måned med tre ukers leie, etterfulgt av en måned uten bruk, etterfulgt av en måned med ti dagers leie, osv.

  4. Er det riktig oppfattet at reservasjoner man allerede har gjort, blir kansellert, både ved oppgradering og nedgradering av abonnement? Hvis dette er riktig: Finnes det en måte å sikre seg en bil man allerede har reservert for langtidsleie, når man oppgraderer abonnementet?
  Halvor Melien
 • Hei. Det var mange gode spørsmål. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan :-)
  1. Gratis egenandelsreduksjon kommer i tillegg til rabatten på 40% for time- og døgnleie. Det er ikke egen ukespris for plussmedlemmer, men prisen blir uansett noe lavere enn for vanlige medlemmer ved lange reservasjoner. 
  2. To personer kan i prinsippet kjøre samme bil. Det som menes med flere "brukere" (i familiemedlemskap feks.) er personer som kan reservere biler uavhengig av hverandre. Les forøvrig mer om dette her: Kan andre kjøre bilen jeg har reservert?
  3. Plussmedlemskap lønner seg for de som bruker bil mye. Hvorvidt det lønner seg ved ditt bruksmønster må du nesten regne på selv. 
  4. Det er riktig oppfattet. Fremtidige reservasjoner vil bli kansellert ved nedgradering. Hvis ikke ville vi ganske sikkert oppleve at systemet ble utnyttet. Det er ikke noen annen måte å sikre seg en bil, enn å være kjapp til å reservere den når den er ledig.

  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Hvis jeg melder meg inn til Plussmmedlemskap og melder meg ut igjen noen dager senere - vil jeg få de samme Basis-medlemskap jeg hadde før eller vil jeg få Basis-medlemskap med nåværende betingelser ?

  Volker Mauch
 • Hei. Du vil kunne gå tilbake til det samme medlemskapet som du forlot. Men du må være obs på at du ved nedgraderingen vil miste fremtidige bookinger gjort med plussmedlemskapet.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder
 • Jeg har et "gammelt" medlemskap til 99 kr pr. måned i dag, med en registrert medbruker (ektefelle). Vi har ikke behov for at begge to skal kunne reservere biler uavhengig av hverandre, slik vi kan i dag, men vi har behov for at vi begge skal kunne kjøre samme bil, også uten at den andre er til stede i bilen.

  Dersom jeg oppgraderer til Pluss-medlemskap, vil da min ektefelle kunne kjøre en bil jeg leier uten at jeg er til stede i bilen?
  Espen
 • Hei. Så lenge hun ikke melder seg ut / sletter kontoen sin, så vil det fungere på samme måte som i dag.
  Morten Munch-Olsen Daglig leder

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.