Takstativ

Hei

Har bilene takstativ? Hvordan kan jeg finne et takstativ som passer til disse?
Bilkollektivet

Kommentarer

 • Hei
  Det fremkommer i appen ved reservasjon hvilke biler som har takstativ. For å gjøre det enkelt har vi delt det inn per bilmodell.


  Følgende bilmodeller kommer med takstativ (Enkelte biler er allikevel i trafikk uten, så benytt filtermulighet for takstativ i appen dersom du trenger dette):


  Toyota Yaris Cross

  Toyota Corolla Stasjonsvogn
  Toyota Rav 4

  Tesla Model 3

  Tesla Model Y


  Bilene bestilles med takstativ ferdig montert fra forhandler. Dessverre fører det til at det monteres litt ulike typer stativ, også for samme bilmodell. Det som imidlertid er felles er at alle stativene er moderne flate og brede stativ for minst mulig støy og lav luftmotstand. Bredde på stengene på de aller fleste modellene er på 8 cm.

  Dersom du skal kjøpe tilbehør til takstativet (sykkelstativ, takboks, e.l.) vil vi anbefale tilbehør som har klemmefeste. Dette vil kunne monteres på alle stativene. Klemmen må kunne brukes på stativ med 7-10 cm bredde (typisk Thule Wingbar). Vi har ikke opplevd at det er et problem, men det kan være noen som har tilbehør fra den tiden da takstativene var firkanta stålprofiler på 4x4 cm.

  For de fleste Corollaene og noen Rav4 vil det i tillegg kunne benyttes T-spor. Dette gjelder dersom låsen til stativet ikke dekker t-sporet. Vi kan imidlertid ikke garantere, eller sjekke opp i forkant om dette gjelder den bilen du har reservert. Hvis T-spor benyttes, er det viktig at gummilisten som skjuler sporet ikke fjernes. Festene kan som hovedregel festes da listen er delt i to. Hvis listen fjernes vil stativet lage en sjenerende plystrelyd under kjøring. Dette vil også kunne betraktes som en mangelfull tilbakelevering iht vilkårene våre.

  Merk at vi ikke leverer ut nøkler til stativ, og at stativene ikke skal flyttes på. For å feste ski etc direkte på stativene, må du huske å ta med stropper til dette selv.


  Toyota Corolla og Rav 4: 
  De aller fleste av våre biler kommer med takstativ tilsvarende Modellen under. Om T-spor skal benyttes kan enden av stativet vippes opp for å få tilgang.  Enkelte biler kommer også med modellen som på bildet under. På denne modellen må klemmefeste benyttes. Bredde 8 cm:

  Tesla Model 3:

  Bredde 8cm, så her kan både klemmefeste og T-spor benyttes.
  Maks belastning: 65 kg.
  NB Gummilist skal ikke fjernes ved bruk av t-feste. (Listen trykkes ned og festet glir på oversiden av listen.)
  Alexander Børstad Driftssjef
 • Hei! Jeg har et oppfølgingsspørsmål: Hva menes med klemmefeste på 8cm?

  Helt konkret: Jeg har stående tre stk. Thule ProRide sykkelstativ i kjelleren etter min siste bil, og jeg har veldig lyst å få montert dette på en Tesla Model 3. Legger ved bilde av undersiden av dette stativet. Festeanordningen passer rundt Thule sine SquareBar stativ, men da jeg booket en Corolla med WingBar for et par år siden oppdaget jeg at denne festeanordningen ikke passet rundt den brede WingBaren. Nå ser jeg at jeg nok kan bruke T-spor til flere av bilene deres, men ikke til Teslaen. Har dere erfaring med hva slags adapter jeg må ha der? mvh, Henrik

  Henrik
 • Hei

  Med klemmefester mener vi utstyr som festes med klemmer og disse må da nødvendigvis passe over takstativ med 8 cm bredde.

  Enkelte takbokser fra Thule kommer blant annet med fester som dette:


  Vi har dessverre ikke mye erfaring med eventuelle adaptere som måtte passe til Tesla sine takstativer. Klemmefester som passer rundt wing bar, bør også gå fint rundt teslas stativer. Det er mulig at en forhandler som selger denne typen utstyr kan svare bedre på hvilke adaptere som eventuelt kan passe.

  Alexander Børstad Driftssjef
 • Hei,

  Tesla Model Y er nevnt både ovenfor og i appen som en bil som har takstativ.
  Men i svaret her nevnes den ikke hvilken type stativ den har.
  Er det det samme som Model 3?

  Er Thule Snowpack M kompatibel med disse? (denne modellen: https://www.thule.com/nb-no/winter-racks/ski-and-snowboard-racks/thule-snowpack-m-_-732400)
  Ser at den har T-feste, så det skal gå bra tror jeg? ("Passer til takstativer med 24 x 30 mm T-spor")

  Takk
  Akos
 • Hei

  Model Y har sdamme type takstativ som model 3. Thule sitt T-spor feste skal også passe på disse takstativene.
  Alexander Børstad Driftssjef

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.