Tesla Model Y

Hvordan bruker jeg Tesla Model Y?

Kommentarer

• Hei og takk for at du er interessert i å dele en Tesla Model Y!

Vi vil gjerne formidle at denne type bil er noe annerledes enn andre biler, på flere måter. Blant annet:
    • Det finnes ingen startknapp
    • Girspaken er ved rattet,
    • De aller fleste funksjoner finner du på skjermen i bilen.

Vi vil derfor oppfordre alle å sette seg inn i noen korte og greie opplæringsvideoer fra Tesla .
    Dette vil spare både deg, oss, og kundeservice, for en del tid 😀

Er det fremdeles noe du lurer på, eller om du trenger veihjelp, oppfordres det til at du kontakter Teslas kundeservice direkte på tlf: 23 96 02 85
    Detaljer om veihjelp finner du her

NB! Du trenger ikke benytte ladebrikke på Tesla sine ladestasjoner.
    På disse ladestasjonen åpnes ladeluke via skjermen i bilen, plugg så inn ladekabelen. Avslutt ladning via skjermen i bilen.

Kart over Teslas dedikerte ladestasjoner finner du her

Bilene har også ladekort som virker hos hos Circle K og Ionity, samt ladebrikker til Fortum og Mer. Disse skal ligge i bilens midtkonsoll.

Med så mange lademuligheter er vi overbevist om at det bør være enkelt å finne en ladestasjon, om du skulle ha behov for det. Det er også mulighet for å lade bilen med tradisjonell stikkontakt på hytter og liknende ved behov.

Bilen har i utgangspunktet en rekkevidde på 580 kilometer (WLTP) når fulladet.
    Husk, det er med vår app du låser opp og igjen denne bilen, ingen nøkkelkort.

Noen nyttig tips: De aller fleste funksjoner gjøres via skjermen. Alt fra vindusviskere, vifte, air condition og så videre.
    Viktig: For å løsne ladekabelen fra bilen, trykk på:
    • bilsymbolet nederst til venstre på skjermen, deretter
    • trykk "Stopp lading" oppe til høyre på skjemen, deretter
    • "Lås opp" som står like under. Veldig viktig å ikke rive og røske i ladekabelen.
    Husk å ta med bilens ladekabel.

NB Bilen ser sperret med maksfart 130 km/t, og er også låst i chill-modus.

God tur!
    Alexander Børstad Utviklingssjef
  • Hei, her er noen spesifikke tips om å være forberedt på spesiell oppførsel av Tesla Model Y på vinterføre dersom man slipper opp gass/strøm-pedalen helt:
    https://www.elbil24.no/nyttig/slik-unngar-man-at-tesla-model-y-sklir-pa-glatta/74876635
    Det enkleste tipset er kanskje å ikke slippe pedalen helt når man f.eks. skal inn i en sving, men balansere pedalen i en posisjon der man unngår at regenerativ bremsing slår inn. Det står også noe om å aktivere terreng-modus.

Morten Lange