Beboerparkering

Alle våre biler på kommunale oppstillingsplasser har inkludert beboerparkering med allsonetillatelse. Du finner disse enkelt i appen og med eget klistremerke i bilvinduet:Bilene som har beboerparkering inkludert er registrert med dette i appen, og merket som vist på bildet over.

Vi har valgt å gå til innkjøp av beboerparkering med allsonetillatelse slik at du som medlem slipper å betale ekstra for parkering i beboersoner underveis i reservasjonen. Dermed blir det enda billigere og enklere å kjøre bil fra Bilkollektivet.

Alle bilene som har allsonekort er merket med klistremerke i frontruten. Merket har teksten "Denne bilen har inkludert Beboerparkering" (se eksempel i bildet over).

I tillegg kan du i appen filtrere og søke etter biler med beboerparkering når du reserverer bil. Du kan også enkelt se om en bil har beboerparkering under "kjøretøyets funksjoner" i appen.NB: Kommunens ladeplasser er ikke inkludert i beboerparkeringen. Dersom du må lade utenfor bilens faste oppstillingsplass må du selv dekke kostnader knyttet til dett.(les mer om lading av elbil i vårt her.

Se her for generelle parkeringsregler fra Bymiljøetaten)


Alexander Børstad Driftssjef (Oppdatert )

Kommentarer

 • Må jeg betale (feks via app) når jeg parkerer med bil som har beboerparkering i gate i oslo feks. Sagene?
  Har gjort det så langt.
  Anders Grøstad
 • Hei

  Om du kjører en av våre biler som har beboerparkering i appen og/eller klistremerke om dette i frontruten har bilkollektivet betalt for parkering i beboerparkeringssoner for hele Oslo. På disse bilene trenger du derfor ikke å betale i beboerparkeringssoner. Imidlertid gjelder ikke beboerparkering for kommunale ladeplasser (her må avgift for lading betales) og det er også enkelte parkeringsplasser som ikke er merket med beboerparkering hvor avgift må betales.
  Alexander Børstad Driftssjef
 • Ok, men stemmer det appen Bil i Oslo sier? Den ber om avgift i en gate med beboerparkering, ser appen at bilen har beboerparkering?

  Anders Grøstad
 • Dersom appen vår sier at bilen har beboerparkering inkludert, gjelder dette alle beboerparkeringssoner i Oslo. Du trenger da ikke betale for parkering på plasser skiltet beboerparkering.

  Det kan da virke som disse tillatelsene selv om de er registrert digitalt ikke vil hindre deg fra å betale for parkering med Bil i Oslo appen.

  Alexander Børstad Driftssjef
 • Må si at det utrolig irriterende og provoserende at dere kjøper opp beboerparkinerings plasser rundt omkring. Er så lite av disse fra før. Og nå enda mindre mulighet for oss å parkere i gaten vår.
  K Steigen Vidar Edvin
 • Hei

  Så synd å høre. Bilkollektivet er en non-profit bedrift som er eid av våre medlemmer. Våre medlemmer deler bil i stedet for å eie hver sin. Dette bidrar jo faktisk til å gjøre det lettere for deg å finne parkering på offentlig plass til din egen bil. En delebil kan erstatte opptil 15 privatbiler

  Bilkollektivet mener at beboere som velger å dele bil har like mye rett til å parkere i gatene i området hvor de bor som de som eier sin egen bil. Vi synes derfor det er flott at kommunen legger til rette for at også bildelere nå kan benytte offentlige plasser for parkering av delebiler, slik privatbilister har fått gjøre i lang tid.
  Alexander Børstad Driftssjef
 • Hei,
  det visste jeg ikke noe om før jeg leste det nå.
  Det er veldig bra og jeg skal passe på det fra nå av. Det har alltid vært litt dumt å måtte velge mellom å betale for parkeringen eller kjøre bilen til sin parkeringsplass når bilens leietid ikke var over. Det hadde selvfølgelig også vært fint å ha for alle biler.
  Mvh Axel Dietrich
  Axel Dietrich

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.